[Solved] Zombie's Run From the Start?

broken avatar :(
Created 2692 days ago
by FreeCodCinematics
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
3,950 views
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: gbUK
Date Registered: 17 June 2012
Last active: 836 days ago
Posts
145
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Mapping For A Cure!!
Signature
Zombie Camp
34%

Zombie Watermain
27%

Mapping Is A Disease And There's No Cure..
[You are not allowed to view external links. Register or Login to see them]
Xbox One - B3atZzHD
Hey guys,

How do i get the zombies to run from the start? I've had a quick look through the _zombiemode GSC file in my map but didn't want to touch anything case i ended up with error's, lost a map over that this week :(

Dan
broken avatar :(
×
broken avatar :(
[UGX] Founder
Location: usBay Area, California
Date Registered: 24 June 2011
Last active: 20 days ago
Posts
5,545
Respect
6,498Add +1
Forum Rank
Immortal
Primary Group
UGX Administrator
My Groups
More
My Contact & Social Links
More
Signature
If Java had true garbage collection, most programs would delete themselves upon execution.
×
treminaor's Groups
UGX Administrator
UGX Team Member
UGX Site Moderator Has the ability to issue warnings to users, edit and remove posts from the forum and to move topics to other boards. Upholds the rules of the forum. Moderates Chat Rooms.
Hey guys,

How do i get the zombies to run from the start? I've had a quick look through the _zombiemode GSC file in my map but didn't want to touch anything case i ended up with error's, lost a map over that this week :(

Dan
Maps are never permanently "lost" due to errors and should never be thrown away for that reason. When your map appears to be ruined because of an error, just post here next time and we'll get it fixed :)

Zombie running is handled in _zombiemode_spawner.gsc. Grab that file from /raw/maps and copy it to /yourmodname/maps. Then open it and find this function:
set_run_speed()

replace its contents with this:
self.zombie_move_speed = "run";

It should look like this when finished:
set_run_speed()
{
    self.zombie_move_speed = "run";
}

Remember to check the box for the new .gsc file on the Mod tab with your mod selected in Launcher. Then build your IWD.
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: gbUK
Date Registered: 17 June 2012
Last active: 836 days ago
Posts
145
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Mapping For A Cure!!
Cheers dude, id of messaged you on skype but your set to busy so wasn't sure if you were there or not lol..

I still have the map, just removed most the stuff.. Compiles normal and everything, just wont load, loading screen comes on with the loading bar and soon as the loading bar finishes nothing happens, just stays like that and feels like the game has frozen :(..

Anyway cheers for the information, get working on this now :D

Dan
Last Edit: June 29, 2012, 12:31:59 am by dan85
broken avatar :(
×
broken avatar :(
[UGX] Founder
Location: usBay Area, California
Date Registered: 24 June 2011
Last active: 20 days ago
Posts
5,545
Respect
6,498Add +1
Forum Rank
Immortal
Primary Group
UGX Administrator
My Groups
More
My Contact & Social Links
More
×
treminaor's Groups
UGX Administrator
UGX Team Member
UGX Site Moderator Has the ability to issue warnings to users, edit and remove posts from the forum and to move topics to other boards. Upholds the rules of the forum. Moderates Chat Rooms.
Cheers dude, id of messaged you on skype but your set to busy so wasn't sure if you were there or not lol..

I still have the map, just removed most the stuff.. Compiles normal and everything, just wont load, loading screen comes on with the loading bar and soon as the loading bar finishes nothing happens, just stays like that and feels like the game has frozen :(..

Anyway cheers for the information, get working on this now :D

Dan
Just send the message regardless of my status and I will eventually see it :)

Usually I respond regardless of my status within a few minutes, unless of course I am set to Away...

broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: gbUK
Date Registered: 17 June 2012
Last active: 836 days ago
Posts
145
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Mapping For A Cure!!
okay, great :)..

Done it all but there still walking lol, so ill post how ive got it down. Ill also add few lines before and after case ive done something wrong when putting it in..

else
{
continue_failsafe_damage = false;
}
}
}

set_zombie_run_cycle()
{
set_run_speed()
{
    self.zombie_move_speed = "run";
}

death_anims = level._zombie_deaths[self.animname];

self.deathanim = random(death_anims);

//if(level.round_number < 3)
//{
// self.zombie_move_speed = "walk";
//}

switch(self.zombie_move_speed)
{
case "walk":
var = randomintrange

Dan
broken avatar :(
×
broken avatar :(
[UGX] Founder
Location: usBay Area, California
Date Registered: 24 June 2011
Last active: 20 days ago
Posts
5,545
Respect
6,498Add +1
Forum Rank
Immortal
Primary Group
UGX Administrator
My Groups
More
My Contact & Social Links
More
×
treminaor's Groups
UGX Administrator
UGX Team Member
UGX Site Moderator Has the ability to issue warnings to users, edit and remove posts from the forum and to move topics to other boards. Upholds the rules of the forum. Moderates Chat Rooms.
okay, great :)..

Done it all but there still walking lol, so ill post how ive got it down. Ill also add few lines before and after case ive done something wrong when putting it in..

else
{
continue_failsafe_damage = false;
}
}
}

set_zombie_run_cycle()
{
set_run_speed()
{
    self.zombie_move_speed = "run";
}

death_anims = level._zombie_deaths[self.animname];

self.deathanim = random(death_anims);

//if(level.round_number < 3)
//{
// self.zombie_move_speed = "walk";
//}

switch(self.zombie_move_speed)
{
case "walk":
var = randomintrange

Dan
If your map still works with that script, then the script isn't being loaded because there's multiple syntax errors. So first figure out why your script isn't being loaded in, then undo your changes to _zombiemode_spawner.gsc. You found set_run_speed() but that's just a call, not the actual function. Hit find again so that you go slightly lower down in the file. You should find this:

set_run_speed()
{
rand = randomintrange( level.zombie_move_speed, level.zombie_move_speed + 35 );

// self thread print_run_speed( rand );
if( rand <= 35 )
{
self.zombie_move_speed = "walk";
}
else if( rand <= 70 )
{
self.zombie_move_speed = "run";
}
else
{
self.zombie_move_speed = "sprint";
}
}

Replace THAT entire part with this:
set_run_speed()
{
    self.zombie_move_speed = "run";
}


broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: gbUK
Date Registered: 17 June 2012
Last active: 836 days ago
Posts
145
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Mapping For A Cure!!
lol there still walking  :'(.. Not my day today, did have risers too in till i added a flag to the third door from a tutorial, now they don't show up either..

I'll have to go over the _zombiemode_spawner an see if ive messed any of it up doing it the first time

Dan
broken avatar :(
×
broken avatar :(
[UGX] Founder
Location: usBay Area, California
Date Registered: 24 June 2011
Last active: 20 days ago
Posts
5,545
Respect
6,498Add +1
Forum Rank
Immortal
Primary Group
UGX Administrator
My Groups
More
My Contact & Social Links
More
×
treminaor's Groups
UGX Administrator
UGX Team Member
UGX Site Moderator Has the ability to issue warnings to users, edit and remove posts from the forum and to move topics to other boards. Upholds the rules of the forum. Moderates Chat Rooms.
lol there still walking  :'(.. Not my day today, did have risers too in till i added a flag to the third door from a tutorial, now they don't show up either..

I'll have to go over the _zombiemode_spawner an see if ive messed any of it up doing it the first time

Dan
Your customized gsc files obviously arent getting loaded. You need to have them in your mod's folder in your cod root/mods directory, they need to be checked on the Mods tab of Launcher, your IWD needs to be built, and your map needs to have "Mod specific map: mapname" checked and set on the Maps tab of launcher
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: gbUK
Date Registered: 17 June 2012
Last active: 836 days ago
Posts
145
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Mapping For A Cure!!
Yeah i have them set all the time.. Ill try again and see if anything is different

Dan

 

Login

or login with an authentication provider below
Sign In with Google
Sign In with Twitter
Sign In with Discord
Sign In with Steam
Sign In with Twitch
Loading ...