Custom Model APE issue

broken avatar :(
Created 1075 days ago
by Psych
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
2,258 views
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: usunited states
Date Registered: 19 August 2012
Last active: 175 days ago
Posts
215
Respect
Forum Rank
Mr. Elemental
Primary Group
Member
Personal Quote
Mapper
Signature
Maker of Contrivance
×
Psych's Groups
Psych's Contact & Social Links
So I cannot seem to get my custom models that I create in Maya to work in the APE. Now I have been successful getting models out of maya and into APE but they are not the detailed custom models I create. They are simple things such as primitive cylinders and boxes and such. This leads me to believe that my models are too complex to import (unlikely) or that my modeling technique is not good. I make all my models out of one primitive meaning I extrude them many, many times to get the desired shapes I want.

Here is a video of what happens. I am baffled and this is important as this is for a 3D modeling and animation class project. any suggestions or help is greatly appreciated.


here are some of my models.




broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: us
Date Registered: 12 September 2014
Last active: 10 days ago
Posts
103
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
Signature
Dead Palace
×
Riptide1106's Groups
Riptide1106's Contact & Social Links
try averaging your normals in maya
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: usunited states
Date Registered: 19 August 2012
Last active: 175 days ago
Posts
215
Respect
Forum Rank
Mr. Elemental
Primary Group
Member
Personal Quote
Mapper
×
Psych's Groups
Psych's Contact & Social Links
try averaging your normals in maya

You're a god.  :D what did you mean by averaging normals? I am not familiar with that. But after a quick google search for it 'smooth' came up so I smoothed the model and it finally imported! just does not look how I want it to
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: us
Date Registered: 12 September 2014
Last active: 10 days ago
Posts
103
Respect
Forum Rank
Pack-a-Puncher
Primary Group
Member
×
Riptide1106's Groups
Riptide1106's Contact & Social Links
I'm assuming you lost some of your hard corners. To average normals just go to the normals menu on the top and then the average normal option from the drop-down

edit: i use 2012 maya and at the top for me where surface, deform and UV are for you there's also a normals menu.  I guess maya 2016 (which your using has changed it). not sure how it is done in 2016. =/
Last Edit: November 11, 2016, 12:11:03 pm by Riptide1106
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: usunited states
Date Registered: 19 August 2012
Last active: 175 days ago
Posts
215
Respect
Forum Rank
Mr. Elemental
Primary Group
Member
Personal Quote
Mapper
×
Psych's Groups
Psych's Contact & Social Links
Okay so this  ^^^^ only works in some cases it turns out. I still cannot get over half the models I made to import for some reason. Even after setting my normals correct. My models import into Unity just fine so I need another suggestion if anyone has anything to offer up  :)
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: zw
Date Registered: 8 September 2015
Last active: 748 days ago
Posts
45
Respect
Forum Rank
Legless Crawler
Primary Group
Community Scripter
My Groups
More
My Contact & Social Links
More
Personal Quote
Ardivee
×
RDV's Groups
Community Mapper Has released one or more maps to the UGX-Mods community which have been added to the UGX Map Manager.
Community Scripter Has shown effort and knowledge in the area of scripting while being a part of the UGX-Mods community.
Oil Rig Beta Access
Oil Rig Beta Access
BO3 Modtools Alpha
BO3 Modtools Alpha
This user has access to the Black Ops 3 Modtools Alpha
RDV's Contact & Social LinksrdvlprardiveeeJUST_RDV
Try set Vertex Normal (Select all the meshes first ^^)

Maya 2012:



Maya 2016:

Last Edit: November 18, 2016, 11:27:42 am by RDV
broken avatar :(
×
broken avatar :(
Location: usunited states
Date Registered: 19 August 2012
Last active: 175 days ago
Posts
215
Respect
Forum Rank
Mr. Elemental
Primary Group
Member
Personal Quote
Mapper
×
Psych's Groups
Psych's Contact & Social Links
Try set Vertex Normal (Select all the meshes first ^^)

Maya 2012:

( [You are not allowed to view external links. Register or Login to see them] .)

Maya 2016:

( [You are not allowed to view external links. Register or Login to see them] .)


okay well this works! but it loses its reflective surfaces. It also looks like that in radiant. any fixes??




 

Login

or login with an authentication provider below
Sign In with Google
Sign In with Twitter
Sign In with Discord
Sign In with Steam
Sign In with Twitch
Loading ...